Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Soner Çetin’den birleştiren yaklaşım

Soner Çetin’den birleştiren yaklaşım

Daha önce cemevi yaptırdığı Karahan Mahallesi’nde, bu kez de cami açılışı yaptı 90

Daha önce cemevi yaptirdigi Karahan Mahallesi’nde, bu kez de cami açilisi yapti

Soner Çetin’den birlestiren yaklasim

Karahan Mahallesi Yesilvadi konutlarinda, Çukurova Belediyesi’nin katkilariyla yaptirilan cami Baskan Soner Çetin tarafindan hizmete açildi. “Herkesin Baskani” oldugunu belirten Soner Çetin, “Karahan’da Aleviler ve Sünniler baris ve huzur içinde yasiyor. Burasi Türkiye’ye örnek güzel bir mahalledir” dedi.

Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, daha önce cemevi yaptirdigi Karahan Mahallesi’nde bu kez yapiminda Çukurova Belediyesi’nin de katkilarinin oldugu caminin açilisi yapti.

Çukurova Ilçe Müftüsü Hüseyin Gün, hayirseverler ve mahalle sakinlerinin katildigi Yesilvadi konutlarinin bulundugu yerdeki caminin açilisinda konusan Baskan Soner Çetin, Karahan’in Alevi ve Sünni vatandaslarin baris ve huzur içinde yasadigi Türkiye’ye örnek güzel bir mahalle oldugunu belirtti.

Belediye Baskani olarak her inanca esit mesafede ve saygili olduklarini kaydeden Baskan Soner Çetin, “Ben hangi inanca mensup olursa olsun tüm vatandaslarimizin belediye baskaniyim. Tüm inançlara saygili ve esit mesafedeyiz. Daha önce Karahan’da yaptirdigimiz cemevinin açilisini yapmistik. Yine mahalledeki caminin onarimini gerçeklestirdik. Simdi de cami açilisi yapiyoruz. Bu caminin yapilmasinda katkisi olan hayirseverlere tesekkür ediyorum” dedi.

IBADETHANELERE ÖNEM VERIYORUZ

Baskan Soner Çetin, ibadethanelere büyük önem verdiklerini belirterek, 3 cemevi yaptirdiklarini, 4’ü cemevini de yapacaklarini kaydetti. Bunun yaninda Karatas’in Helvaci Köyü’ndeki caminin yikilan minaresini yaptirdiklarini anlatan Baskan Soner Çetin, “Ibadethaneler bizim için çok önemli. Ibadethanelerde düzenli olarak olusturdugumuz özel ekip temizlik çalismasi yapiyor” seklinde konustu.

Çukurova Ilçe Müftüsü Hüseyin Gün de caminin yapilmasindaki katkilarindan dolayi Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin’e tesekkür etti.

Konusmalarin ardindan mahalle sakinlerinin çocuklari küçük bir gösteri sundu ve ilahiler okudu. Soner Çetin, Ilçe Müftüsü Hüseyin Gün ve mahalle sakinleriyle birlikte açilisini yaptigi camide namaz kildi



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli